27800016_Unknown (Medium)

Yves Rocher

Botermarkt 16    centrum Diest

Jarenlang hebben we zitten wachten op de terugkeer naar Diest van Yves Rocher. Sinds mei 2015 is het zover!
Een voordien verwaarloosd en onaantrekkelijk pandje op de Botermarkt kreeg een grondige facelift en werd optimaal heringericht. Het resultaat mag er wezen: een verbluffend aantrekkelijk pand waar je als het ware aangezogen wordt tot het kopen van een of ander natuurlijk wondermiddeltje.

 

Yves Rocher is geboren in La Gacilly, in het hart van Bretagne. In de jaren ’50 onthulde een kruidenvrouwtje hem haar geheime recept van een crème op basis van speenkruid. Op ambachtelijke wijze bereidde hij het recept en verspreidde de crème vervolgens onder mensen in zijn omgeving. Wegens groot succes begint hij met postorderverkoop.

Al op jonge leeftijd raakte Yves Rocher gefascineerd door het plantenrijk, daarbij geïnspireerd door het herbarium dat zijn opa had aangelegd. Hij ging zich steeds meer toeleggen op het vergroten van zijn kennis van de natuur en het ontwikkelen en verbeteren van andere schoonheidsproducten.
De zolderkamer van zijn ouderlijk huis deed niet alleen dienst als laboratorium, maar ook als expeditiecentrum. De bestelbrieven stroomden binnen en het aantal pakketten bleef maar groeien.

 

Yves Rocher wijdde zijn leven aan het creëren van een nieuwe vorm van schoonheid, gebaseerd op een welgemeend respect voor de natuur en voor vrouwen. Hij ontwikkelde Plantaardige Cosmetica, een schoonheid waarmee hij tot op de dag van vandaag wereldwijd al 30 miljoen vrouwen  heeft weten te verleiden.

Botermarkt 16, 3290 Diest